zaterdag 11 december 2021

thema Sinterklaas


Binnen het thema Sinterklaas werden we bijna elke dag verrast in klas met een pakje!

De eerste morgen kregen we een pakje ingepakt met een inpakpapier vol vormen.
We maakten het pakje open en het bleek een pakje van pakjespiet te zijn. Er zat een pakje glitterstiften in en een brief. Pakjespiet wou graag dat we voor het Sintfeest op school een kroon zouden maken met pakjes. Met de glitterstiften versierden we alvast het eerste vormenpakje, de driehoek.

De volgende dag  lag er opnieuw een pakje in onze klas. Deze keer was het pakje cirkelvormig. We voelden met onze vinger rond het pakje en ontdekten er geen hoeken aan... In het pakje zaten allemaal cirkelvormige pepernoten.  Alle kleuters kregen 1 pepernoot, we voelden opnieuw als er hoeken aanzaten maar voelden er geen. Nadien smulden we ons pepernootje op. In de hoekjes maakten we een cirkelvormig pakje, versierd met cirkels. Met de plasticine konden we zelf pepernoten maken. We telden de pepernoten zodat we er net genoeg hadden om de cirkels op de zakken te vullen.

De dag erop opnieuw een pakje in de klas ... Al moesten we er wel wat langer op wachten. We vonden het pakje pas na de speeltijd. In het pakje vonden we deze keer verfpalletjes en vierkante kleurplaten. De vierkante kleurplaten schilderden we met de verf en bezorgden we nadien in de zak met post voor Sinterklaas. We kregen die morgen op school immers ook een brief waarin de Sint een oproep deed om kunstwerkjes te maken om zijn nieuwe tijdelijke verblijfplaats mee te versieren. 
We maakten ook een vierkant pakje voor op onze pietenkroon. 

 En ja hoor... ook de volgende dag vonden we een pakje in onze klas. Deze keer had het pakje de vorm van een rechthoek. In het pakje vonden we opnieuw een brief en allemaal schoorstenen van verschillende lengtes. Pakjespiet wist ons te vertellen dat de rechthoek zijn lievelingsvorm is omdat die zo op schoorstenen lijkt. Wij mochten van Pakjespiet de schoorstenen eens van hoog naar laag en van laag naar hoog leggen. 
In de hoekjes versierden we rechthoekige pakjes door er met lint door te weven, op die manier ontstonden allemaal kleine rechthoekjes op het pakje. 
We bestempelden een kleurplaat van een schoorsteen met rechthoekige legoblokjes en rode inkt, zo kreeg de schoorsteen een baksteenpatroon. 
Met rechthoekige duploblokken maakten we zo'n hoog mogelijke schoorstenen.

Die nacht kwam pakjespiet langs op school. Toen we op de speelplaats kwamen, zagen we al meteen twee grote cadeau's staan... wat zou daar inzitten?
Ook in de klas kwam pakjespiet langs, wat maakte hij er een rommelboeltje van! Hij verstopte ook drie zakjes met lekkers en dacht dat we die nooit zouden vinden... maar hij had ons natuurlijk onderschat want wij vonden alle zakjes terug!
Ook in onze klas lag een pakje, joepie! We maakten het snel open, maar... er zat helemaal niets in! Die pakjespiet toch, hij had ons gefopt! Ook de grote pakjes buiten op de speelplaats bleken fopcadeautjes te zijn!

Op vrijdag dan het hoogtepunt van de dag! Sintfeest!!

Sfeerbeelden van deze leuke weken:













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten