woensdag 14 oktober 2020

Ahimsa en de wonderbomen


De komende periode werken we in de klas met het anker ‘Fantasie’ van Dag Loeloe!. In dit anker oriënteren de kinderen zich op ‘fantaseren’ en maken ze kennis met ‘de wonderen van de natuur’ door bijvoorbeeld het verkennen van zaadjes met alle zintuigen. Uiteraard spelen we bij dit thema ook in op alles wat er rond ons gebeurt nu het herfst is.

Wat beleven we met Loeloe en Pompom?

Loeloe vindt een doosje met allerlei zaadjes. Ze vraagt zich af wat er uit die zaadjes zou kunnen komen. Samen met oma plant ze de zaadjes en fantaseert ze erop los. De kinderen ontdekken samen met Loeloe nog meer wonderen van de natuur. Ze zien dat iets gewoons toch een wonder kan zijn, als je maar goed kijkt, luistert, voelt en … fantaseert. 

Wat doen we in de klas?

Het ankerverhaal wordt voorgelezen: ‘Ahimsa en de wonderbomen’ (geschreven door Els Hoebrechts; met tekeningen van Ann De Bode). Ahimsa is op vakantie bij haar opa die in het bos woont. Op een dag krijgt ze van hem een doosje met tien bijzondere zaadjes erin. Er zit ook een briefje bij: 

Ben je altijd goed voor de natuur,

en kun je hard genoeg dromen,

dan groeien deze zaadjes uit...

tot echte wonderbomen.

We praten over dromen en dagdromen.

We praten over wonderzaadjes en wonderbomen en verkennen en onderzoeken wonderdingen 

Wat beleven we met Zoem?

Zoem zoekt zijn vriendinnetje Rut. Hij vliegt naar de tuin van oma om haar te zoeken. Rut zit er in een appel te knabbelen op een lekker pitje. De kinderen ontdekken de klank /t/ in woorden als pit en noot. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten