zondag 30 augustus 2020

Welkom vriendjes, maatjes, kameraadjes!


Na een fijne vakantie zullen we in het nieuwe schooljaar beginnen met het anker/thema ‘Welkom’ van Dag Pompom!. 

In dit anker maken de kinderen kennis met Pompom en zijn familie en vrienden: oma en poes Snoes, de buurjongen Tim, zijn nichtje Loeloe en Zoem de bij.





Wat beleven we met Pompom en Loeloe?

Pompom heeft heel wat vrienden: klasgenootjes maar ook Waf, zijn hamster en Snoes, de poes. Maar zijn allerbeste vriendinnetje is toch Loeloe. Hoe zou Pompom dat aan Loeloe kunnen tonen? 

Ook Zoem, de bij is een vriendje van Pompom. Zoem woont in de tuin van oma. Samen met Pompom maakt Zoem heel wat nieuwe vrienden. De buurjongen Tim maakt voor Zoem een echt bijenhotel. Welke vrienden komen daar logeren? 

We praten verder over vriendjes. Vriendjes van Pompom en Loeloe van Zoem én van de kinderen zelf. Ruziemaken en samen spelen horen daarbij.

Wat doen we in de klas?

Pompom en Loeloe krijgen een plaats bij ons in de klas.

We lezen het ankerverhaal voor: ‘Pompoms allerbeste vriendin’ 

We praten over vriendjes zijn en over wat je vriendje leuk vindt. 

De kinderen gaan samen met Zoem op zoek naar vriendjes die in het bijenhotel komen logeren. De vriendjes hebben allemaal hun eigen naam en logeren in hun eigen (letter)kamer. De kinderen leren goed te luisteren naar geluiden en maken kennis met diverse klanken en letters. In het anker Welkom ontdekken de kinderen van alles rondom de /z/ van Zoem.

De kinderen leren de weekkalender te gebruiken.

In dit anker onderzoeken de kinderen wat de talenten van Pompom en Loeloe zijn maar gaan ze ook op ontdekking naar hun eigen talenten. Wat kunnen ze goed? En hoe geef je een compliment? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten