donderdag 14 mei 2020

Préparer un petit plat



Vandaag willen we jullie iets lekkers laten klaarmaken, namelijk “pain perdu”. Een frans klinkend gerechtje die wij ook kennen als verloren brood of wentelteefjes.


Hieronder zie je hoe je pain perdu klaarmaakt. Volg het stappenplannetje en vraag hulp aan mama of papa om de boterhammen in de pan te leggen.


Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving



Mmmmmm! Delicieux! 


Wil je liever een echt frans ontbijtje? Dan kan je ook croissants maken. De juffen zochten een makkelijk receptje om zelf franse croissants te maken.


Hier zie je het stappenplan voor deze bakactiviteit. 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd driehoekjes in het bladerdeegvel op gewenste grootte. Rol het deeg en maak er een mooi croissantje van. (zie foto en stappenplannetje).

  2. Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. 

  3. Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje! Heel lekker met een beetje confituur of choco!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten