donderdag 28 mei 2020

Pizza koekjes maken

Dat Italië ook bekend staat om zijn pizza’s dat wist jij vast en zeker al. Daarom zullen we vandaag pizza’s bakken. Ik hoor het jullie al zeggen: “dat kunnen we al, hebben we al vaak gedaan,...”
Maar deze pizza’s hebben jullie vast nog nooit gebakken het zijn namelijk koekjes, pizzakoekjes!

Wat hebben we nodig?
we bakken zandkoekjes of we kopen zandkoekjes
smarties
aardbeienconfituur
witte chocolade


Wie ervoor kiest om zelf de koekjes te bakken omdat ze natuurlijk veel lekkerder zijn kan het volgende recept volgen:
Ingrediënten
200 gr bloem
75 gr suiker
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
125 gr boter
1 eetlepel koud water
Benodigdheden:
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Deegroller
Uitsteekvormpjes
Bereiding
 Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom. Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel. Voeg dan de eetlepel water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal. Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem. Wikkel het deeg in een stuk plastic folie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken. Verwarm de oven op 175 graden.

 Haal het deeg daarna uit de folie. Bebloem een ondergrond en rol het deeg uit met een deegroller. Steek er met een vormpje vormen uit (wij kiezen natuurlijk voor een ronde vorm) en leg deze op een bakplaat met bakpapier. De koekjes lopen niet heel erg uit maar het is wel goed om een beetje ruimte ertussen te houden. Schuif de bakplaat met de zandkoekjes de oven in en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.


Nu maken we van onze zandkoekjes pizzakoekjes. Het is heel simpel: we besmeren de koekjes met een laagje confituur, dat is onze tomatensaus die normaal op de pizza ligt. We versieren de koekjes met kleine smarties. Deze stellen het beleg van de pizza voor (ananas, hamblokjes, olijven,...)
Rasp wat witte chocolade met een rasp of dunschiller. Bestrooi de chocolade over de koekjes. De chocoladeschilfers stellen de kaas voor.

Onze koekjes zijn klaar,
Smullen maar!

zandkoekjes_01.jpg
zandkoekjes_02.jpg
zandkoekjes_03.jpg
zandkoekjes_04.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten