maandag 19 december 2016

Op maandag vierden we de verjaardag van Emma!
Zij was het kindje van de dag en werd getrakteerd op enkele mooi gezongen verjaardagsliedjes mét bijhorende dansjes!
Ze bracht voor ons suuuuper lekkere cupcakes mee en ook een ‘poezen’-mandarijntje. Mmmmmmm!

Een dikke zoen en dankjewel voor het lekkers!


Op dinsdag kregen we hoog bezoek! De prinses van Viesvuilland kwam naar onze school.
Ze zat met een groot probleem…
In haar land gooiden de mensen hun afval zomaar in het rond, waardoor het land vies en vuil was en heeeel erg stonk! De dieren waren het beu, ze waren boos en vroegen aan de koning om een oplossing te zoeken.
De koning stuurde al zijn prinsen en prinsessen op pad…
Eén van die prinsessen kwam bij ons terecht! Zij vroeg hulp aan de kleuters. Konden zij haar leren om afval goed te sorteren?

De kleuters luisterden naar het verhaal van de prinses, waarna ze aan het werk gingen. Via een sorteerrace sorteerden de kinderen afval. Elk kregen ze een stuk afval. Nadat ze een paar hindernissen hadden overwonnen, moesten ze hun afval in de juiste vuilnisbak gooien. Na de race feliciteerde de koning de kleuters met het goede sorteerwerk.

De prinses was blij met onze hulp!


Op donderdag wilde Leon ons een vrolijk kerstfeest toewensen. Samen met zijn mama had hij cakejes gebakken! Een echt kerstcakeje voor ons allemaal, dankjewel!


Op vrijdagavond was het zover: kerstmarkt op onze school!
Het had ons veel werk gekost, maar het resultaat mocht er zijn: onze kerstwerkjes zagen er prachtig uit! Wat waren we fier…Hopelijk krijgen ze een mooi plekje in huis!


Groetjes
Juf Liesbeth