zondag 11 december 2016

Deze week werkten we nog even verder rond Sinterklaas en Zwarte Piet, vanaf woensdag ging ons nieuwe thema van start: Kerstmis!

Juf Liesbeth bracht een echte kerstboom in de klas! Die zag er nog een beetje kaal uit…Samen versierden we hem met kerstballen en slingers. Op de top kwam een mooie gouden ster. Wat zijn we fier op onze kerstboom!

In het huisje kregen we ook onze eigen (kleine) kerstboom. Om hem te kunnen versieren moesten we natuurlijk eerst versiering kopen in het winkeltje. Daar konden we ook kaarsen en kerstkaarten kopen. 

In de kring hebben we een telactiviteit gedaan met kerstballetjes. Kerstboom Jan en kerstboom Oscar maakten ruzie, allebei wilden ze de mooiste kerstboom worden. Wij gooiden met de dobbelsteen en zo werd bepaald hoeveel kerstballetjes elke kerstboom zou krijgen. We gebruikten begrippen als ‘meer dan’, ‘minder dan’ en ‘evenveel’ en telden het aantal kerstballen die beide kerstbomen kregen. Welke kerstboom had er op het einde het meeste kerstballetjes aan zijn takken?


Groetjes
juf Liesbeth